Περιπτώσεις Εμφάνισης
Δίαιτα αδυνατίσματος

Στην αρχή οποιουδήποτε προγράμματος συχνά έχει παρατηρηθεί η εμφάνιση δυσκοιλιότητας. Αυτό συμβαίνει διότι, αλλάζοντας τις διατροφικές συνθήκες, αναπόφευκτα επηρεάζεται και η λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Για να μπορέσει λοιπόν το άτομο να νιώσει καλύτερα, θα πρέπει να ρυθμιστεί η λειτουργία του γαστρεντερικού του συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιλογές αντιμετώπισης μπορεί να είναι περιορισμένες, όπως π.χ. στις δίαιτες που προτείνουν σημαντικό περιορισμό των υδατανθράκων (τύπου Atkins) που επιβάλλουν διακοπή των φρούτων, μια σημαντική πηγή φυτικών ινών.

Τότε, το άτομο μπορεί να βοηθηθεί άμεσα από φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και τα περισσότερα δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή.

Όπως και στην περίπτωση του ταξιδιού, η φαρμακευτική ουσία δισακοδύλη, δραστικό συστατικό ιδιοσκευασμάτων που πωλούνται μόνο στα φαρμακεία, μπορεί να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βοηθήσει το έντερο να επανέλθει στo φυσιολογικό του ρυθμό. Πάντα να συμβουλεύεστε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας.